Coaching je inspirativno-trenerski proces, sastavljen od niza različitih metodologija i tehnika usmjerenih na razvoj resursa i sposobnosti klijenata, pri čemu se uspostavlja partnerski i suradnički odnos između coacha i klijenta koji se zasniva na međusobnom povjerenju, poštovanju  i razumijevanju.

Coaching nije terapija, savjetovanje niti konzultacija.

Coaching je orjentiran na sadašnjost-na ono što osoba može napraviti sada, koje promjene treba uvesti u svoj život kako bi pronašla kvalitetna rješenja i tako mogla direktno utjecati na svoju budućnost.

Coach vodi, usmjerava i podržava svog klijenta u ostvarenju njegovih ciljeva, želja i namjera,pomaže mu da osvijesti svoje unutarnje prepreke i ograničenja te da ih uspješno prevlada, da probudi zaspale resurse u sebi, da razvije svoje sposobnosti i vještine te da izvuče maksimum iz sebe i ostvari svoj puni potencijal (privatno, poslovno ili u sportu).

Coach ne savjetuje, ne daje rješenja, ne kritizira i ne govori klijentu što i kako će nešto napraviti.

Coach je netko tko sluša ono što klijent govori, postavlja pitanja, postavlja izazove i vjeruje u klijenta i kad on sam ne vjeruje u sebe, netko je tko vidi klijentov potencijal. On je vjetar u leđa i stoji uvijek korak iza klijenta i gleda u smjeru u kojem klijent želi ići.

Osnovna pretpostavka coachinga je da svaka osoba unutar sebe posjeduje sve potrebne resurse  da napravi određenu promjenu i ostvari što želi te da je svaki čovjek stručnjak za svoj život i da on najbolje zna što je najbolje za njega i što treba poduzeti. Coach je tu da pomogne klijentu da pronađe unutarnju motivaciju i odgovore unutar sebe te tako donese najbolja rješenja za postizanje svojih potreba, želja i ciljeva.

Iznimni i efektivni rezultati koji se postižu Coachingom zaslužni su za njegovu sve veću svjetsku popularnost i primjenu. Većina uspješnih ljudi širom svijeta koristi usluge coachinga, privatno i poslovno i imaju svog osobnog  coacha, osobu od povjerenja, koja im je podrška i vjetar u leđa pri donošenju odluka i postizanju konkretnih ciljeva.

coaching

Što dobivate Coachingom?

-razvoj i postizanje ciljeva

-rješavanje točno određenih životnih izazova

-razvoj sposobnosti i vještina

-stjecanje novih znanja

-razvijanje samopouzdanja i kreativnosti

-razvijanje fokusa i koncentracije

-povećanje efikasnosti, produktivnosti i učinkovitosti

-postizanje visoke razine motiviranosti

– uspostavljanje ravnoteže između privatnog i poslovnog života

-pomoć pri donošenju odluka

-unaprijeđenje komunikacije i međuljudskih odnosa( na poslu, unutar ubitelji, u društvu)

-unaprijeđenje partnerskih odnosa

-rješavanje stresa