Project Description

ŠTO JE PRIRODNA KOZMETIKA?

Prirodna kozmetika je odličan, potpuno zdrav i neškodljiv način njege za našu kožu, kosu i tijelo, zdrava varijanta koja se koristi još iz drevne prošlosti.  Od davnina su se biljke i njihove esencije koristile za poboljšanje psihofizičkog stanja. Egipatska kraljica Kleopatra je njegovala i uljepšavala svoje tijelo brojnim esencijama biljaka,  te je pomoću mirisa i zavodila.

Svi sastojci takve kozmetike su prirodni i mogu se doslovno jesti, a blagotvorni učinci na našu kožu su nezamjenjivi.

Prirodna, ručno rađena Aroma kozmetika sastoji se od najkvalitetnijih, nerafiniranih hladno prešanih biljnih i eteričnih ulja, hidrolata (cvjetnih vodica), maslaca, voskova i još mnogih drugih prirodnih dodataka koji hrane i njeguju kožu, te prirodnog emulgatora. Biljna i eterična ulja prolaze kroz slojeve kože, njeguju je i hrane. Njihove spojeve koža prepoznaje i ugrađuje ih u svoje stanice, gdje uspostavljaju ravnotežu staničnih funkcija i potiču međustaničnu izmjenu tvari. Osim toga, većina eteričnih ulja, u većoj ili manjoj mjeri, imaju antibakterijsko i antiseptično svojstvo, i što je najvažnije, ne gube svoju učinkovitost djelovaja na neku bakteriju nakon dugog korištenja.

Prirodna kozmetika

DOBROBITI KORIŠTENJA PRIRODNE KOZMETIKE

Prirodna kozmetička sredstva višestruko su korisna, što se najprije odnosi na činjenicu da naše tijelo ne izlažu kemijskim supstancama, što znači da ga istovremeno štite od alergija i iritacija. Zahvaljujući različitim aktivnim principima biljaka, dubinski njeguju kožu, ne sušeći je i pomažući joj da dugo zadrži zdravlje, ljepotu i savršen izgled.

Prirodna aroma kozmetika pomaže vam, već prema vašoj potrebi, poboljšati tonus kože, ublažiti duboke bore i spriječiti nastanak novih, stimulirati cirkulaciju i poboljšati prodiranje kvalitetnih hranjivih sastojaka, smiriti upalne procese i bakterijske upale, dezinficirati i pomoći kod gljivičnih oboljenja kože, uravnotežiti omjer vlage i masnoće u koži, djelovati na smanjenje pigmentacijskih fleka, ožiljaka, dubinski regenerirati i bogato nahraniti kožu.

Korištenjem prirodne aroma kozmetike promjene na kvaliteti kože mogu se optimalno očekivati minimalno u roku 3 mjeseca, a za za promjenu metabolizma kože potrebno je i godinu dana prirodne njege.

Kvaliteta prirodne kozmetike ovisi o kvaliteti sastojaka. Aroma kozmetika za razliku od klasične kozmetike ne sadrži vazelin, parafin, dimetikon (silikonsko ulje) i rafinirana biljna ulja, umjetne mirise i boje, te konzervanse i alkohole, sastojke slabe ili nikakve hranjive vrijednosti za kožu. Nije testirana na životinjama.

Pri izradi individualne kvalitetne aroma kozmetike koriste relativno skupi sastojci (isključivo hladno prešana nerafinirana ulja, aromaterapijske kvalitete eterična ulja, najkvalitetniji hidrolati i cvjetne vodice, vitamini, te ostali prirodni sastojci (ukupno 15 do 20 sastojaka sadrži jedna kvalitetna aromakrema), te je potrebno vrijeme, trud i znanje za smisliti i napraviti takovu aromakozmetiku (ukoliko se ne radi serijski).

Velika većina komercijalnih kozmetičkih proizvoda u sebi ima štetne mirise, konzervanse, boje, umjetne dodatke koje kada ih nanesemo na kožu, ulaze putem krvotoka u naše tijelo gdje mogu izazvati brojne reakcije poput crvenila kože, mučnina, glavobolja.

Većina štetnih tvari taloži se godinama u organizmu i tek kada se naše tijelo osjeti „predozirano“ dolazi do alergijskih reakcija, pada imuniteta, do poremećaja hormonalne ravnoteže kod žena i muškaraca. Iz svega toga možemo zaključiti da ponuda kozmetičkih preparata je iz godine u godinu sve veća, a dermatolozi su sve zaposleniji.

Upravo iz svega toga prirodna kozmetika je prepoznata kao „must have“,  zdrava varijanta njege i sve više ljudi suvremenog doba počinju koristiti i uvoditi prirodnu kozmetiku u svoju svakodnevicu.

Iskoristite moć i ljekovitost prirodne kozmetike, Njegujte se prirodno i uživajte!

KONTAKTIRAJTE ME ZA PROIZVODE